Csokis kalács recept

2013-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 2:45 p

Nem csak Húsvétkor, de más ünnepnapra is készülhet kalács finomság. Ez a verzió ét-, tej- és fehér csokival is készülhet. Nálunk az étcsokis a menő, de kipróbálható nutellával is!

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 1 csomag instant élesztő
  • 65 g cukor + 2 evőkanál cukor
  • 200 ml tej
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 750 g liszt
  • csipet só
  • 100 g puha vaj
  • Töltelékhez:
  • 200 g tej-, ét- vagy fehér csoki, akár vegyesen is
  • mazsola (opcionális)

1. lépés

Keverjük össze az élesztőt langyos tejjel és 2 evőkanál cukorral. Tegyük félre körülbelül 10 percre. Keverjük össze a maradék cukrot, a tojást, a tojássárgáját. Adjuk hozzá az élesztőt, és keverjük össze.

2. lépés

Egy nagy tálba szitáljuk lisztet, a sót és az ujjunkkal keverjük kicsit össze. Adjuk hozzá az élesztős keveréket, és keverjük el. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt vajat és gyúrjunk sima tésztát legalább 10 percig.
Takarjuk le a tésztát, majd tegyük meleg helyre, legalább 1 órát hagyjuk állni.

3. lépés

A csokoládét törjük össze kisebb-nagyobb darabokra. A tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 30×27 cm-re), majd szórjuk meg a tetejét a csoki darabokkal. Akár egyszerre használhatunk ét és fehér csokit is. (Igény szerint tegyünk bele mazsolát.)

4. lépés

A tésztát tekerjük fel, majd a két végénél fogva kétszer csavarjuk egymásba. Egy kalács sütőformát vajazzunk ki, majd béleljük ki sütőpapírral. Tegyük bele a tésztát és még hagyjuk ott kelni fél óráig. Sütőbe tesszük, majd 180°C-on körülbelül 50-55 percig sütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 055 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    851 kcal
  • Zsír

    26.9g
  • Szénhidrát

    132.5g
  • Fehérje

    18.6g