Sajtkrémes-sonkás piskótatekercs

2015-04-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 50 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Piskótatekercset süthetünk sós változatban is, majd a húsvéti ünnepre finom sajtkrémmel töltsük meg.

Ezeket szerezd be:

  • Piskótatekercs hozzávalói:
  • 3 tojás
  • 4 púpos ek liszt
  • 1 tk só
  • 3 ek tej
  • 1 mk őrölt fehér bors
  • Töltelék hozzávalói:
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg szeletel sonka
  • 1 ek tejföl
  • 2 tk reszelt vöröshagyma
  • őrölt fehér bors
  • Bevonókrém hozzávalói:
  • 10 dkg krémsajt (pl. maci)
  • 10 dkg mascarpone

1. Lépés

A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztani, és a fehérjét kemény habbá verni, majd félretenni.
A tojások sárgáját a sóval, őrölt fehér borssal és a tejjel pár perc alatt habosra keverni.

2. Lépés

Ezután beleszitálni a lisztet és simára keverni, majd apránként óvatosan fakanállal hozzákeverni a keményre felvert habot. Egy tepsit (kb. 37 x 30) kibélelni sütőpapírral, majd ráönteni a masszát és egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütni.

3. Lépés

A sütőből kivéve, nedves konyharuhára borítani, majd szorosan feltekerni.
Így teljesen kihűteni, de közben többször ki-be tekerni, hogy ne repedjen meg és a formája is megmaradjon.

4. Lépés

A töltelékhez a vajat a tejföllel kicsit kikeverni, majd hozzáadni a kétféle reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, az apró kockára vágott sonkát és ízlés szerint sót és őrölt borsot. Majd jó alaposan összekeverni.

5. Lépés

A teljesen kihűlt piskótatekercset megtölteni a sonkás-sajtos töltelékkel, majd óvatosan feltekerni.
A bevonókrémhez jó habosra keverni a mascarponét és a krémsajtot, ízlés szerinti mennyiségű sóval.

6. Lépés

Ezután egy tálcára helyezni a megtöltött piskótatekercset, majd kívülről bevonni a krémsajtos-mascarponés krémmel. Pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek, és könnyen szeletelhető legyen.
Tálalás előtt ízlés szerint díszíthetjük, hogy minél mutatósabb legyen, majd felszeletelve tálaljuk.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 562 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Káposztás tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    290 kcal
  • Zsír

    23.3g
  • Szénhidrát

    6.3g
  • Fehérje

    14.1g
  • Koleszterin

    138mg
  • Cukor

    0.7g