Lángos recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:20 p

Másmilyen nemzet ételei közt nemigen találhatjuk meg a lángost, tradicionális magyar ételről van szó.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • tejföl és sajt

Recept elkészítése

1. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a tej felével, a cukorral és a tejben felfuttatott élesztővel. A héjában főtt krumplit egy villa vagy krumplitörő segítségével pépesre törjük, majd elkeverjük a lisztes keverékkel, hozzáadjuk a maradék tejet és tésztát gyúrunk belőle. Legalább fél órát dagadni hagyjuk meleg helyen.

2. Ezután ujjnyi vastagságú korongokat gyúrunk belőle és még hagyjuk állni fél órát, akkor tovább nőnek majd.

3. Végül a kezünkkel széthúzzuk őket lapos diszkosz formájúra és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tejföllel és sajttal megreszelve tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,781 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplis lángos élesztő nélkül

  • Burgonyás lángos

  • Burgonyás-fokhagymás lángos recept