Lángos recept
2012-04-30- Típus: Burgonyás lángos
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Másmilyen nemzet ételei közt nemigen találhatjuk meg a lángost, tradicionális magyar ételről van szó.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg krumpli
- 50 dkg liszt
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 1 kiskanál cukor
- só
- tejföl és sajt
Recept elkészítése
1. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a tej felével, a cukorral és a tejben felfuttatott élesztővel. A héjában főtt krumplit egy villa vagy krumplitörő segítségével pépesre törjük, majd elkeverjük a lisztes keverékkel, hozzáadjuk a maradék tejet és tésztát gyúrunk belőle. Legalább fél órát dagadni hagyjuk meleg helyen.
2. Ezután ujjnyi vastagságú korongokat gyúrunk belőle és még hagyjuk állni fél órát, akkor tovább nőnek majd.
3. Végül a kezünkkel széthúzzuk őket lapos diszkosz formájúra és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Tejföllel és sajttal megreszelve tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
10 351 megtekintés