Borsós risotto
2012-09-10- Típus: Rizottó receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A risotto akkor is jó, ha magában esszük, akkor is ha köretként.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg rizs
- 25 dkg borsó
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál oregánó
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Ha nem fagyasztott borsót készítenénk, hanem piacról vagy a kertből szereztük be, akkor egy kis lábasban sós vízben megfőzzük, egyébként pedig pároljuk. A rizst egy kevéske olajon megsütjük, csak pár percig, majd felöntjük vízzel, apránként adagoljuk hozzá.
2. lépés
Keverjük folyamatosan, hogy nehogy megégjen, fűszerezzük a kívánt fűszerekkel. Én bazsalikomot és oregánót szoktam hozzátenni. Amikor a rizs megfőtt, keverjük bele a borsót. Keverjük el jól, majd vegyük le a tűzről.
Egy kis citromlével meglocsolva tálaljuk köretként bármilyen sült húshoz, vagy csak magában.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
4 161 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
434 kcal -
Zsír
7,6 g -
Szénhidrát
81,6 g -
Fehérje
7,6 g