Borsós risotto

2012-09-10
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A risotto akkor is jó, ha magában esszük, akkor is ha köretként.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg rizs
  • 25 dkg borsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál oregánó
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Ha nem fagyasztott borsót készítenénk, hanem piacról vagy a kertből szereztük be, akkor egy kis lábasban sós vízben megfőzzük, egyébként pedig pároljuk. A rizst egy kevéske olajon megsütjük, csak pár percig, majd felöntjük vízzel, apránként adagoljuk hozzá.

2. lépés

Keverjük folyamatosan, hogy nehogy megégjen, fűszerezzük a kívánt fűszerekkel. Én bazsalikomot és oregánót szoktam hozzátenni. Amikor a rizs megfőtt, keverjük bele a borsót. Keverjük el jól, majd vegyük le a tűzről.

Egy kis citromlével meglocsolva tálaljuk köretként bármilyen sült húshoz, vagy csak magában.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

4 161 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói zöldséges rizottó

  • Májas rizs

  • Csiperkegombás rizs

  • Rizottó tengerész módra

  • Gombás rizotto

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    434 kcal
  • Zsír

    7,6 g
  • Szénhidrát

    81,6 g
  • Fehérje

    7,6 g