A mama Sacher tortája

2013-10-01
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

A mama mindig finom desszertekkel lep meg minket. Ezúttal egyik kedvencünkkel, a Sacher tortával.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg finom liszt
  • 14 dkg porcukor
  • Töltelék:
  • baracklekvár
  • Bevonat:
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál olaj
  • 4 evőkanál víz

1. Lépés

A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk.A liszt jön utána, beleszitáljuk.

2. Lépés

A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 20-22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170°C-os sütőben készre sütjük, körülbelül 1 óra alatt. Rácson hűlni hagyjuk. Amikor a tészta kihűlt, egyenletesen félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd összenyomjuk.

3. Lépés

A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Hűtőben tálaljuk megszilárdulásig.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

7 080 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sacher torta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    655 kcal
  • Zsír

    30.7g
  • Szénhidrát

    83.8g
  • Fehérje

    11.5g