Banános sajttorta

2013-01-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Egy újabb sajttorta remek, amivel nem kell sokat vesződnünk. A banán nagyszerű a sajtkrémmel együtt.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 180g hátartási keksz
  • 9 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • Krémhez:
  • 100 g cukor
  • 2 érett banán
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 50 ml habtejszín
  • 1 citrom héja
  • 40 dkg krémsajt
  • 1/2 tk fahéj
  • Tetejére:
  • banán szeletek
  • reszelt csoki, kakaópor vagy fahéj

1. Lépés

A darált háztartási kekszet összekeverjük a vajjal, kakaóporral, majd összemorzsoljuk és belenyomkodjuk egy tortaformába. A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük és a tésztára öntjük. Reszelt csokival vagy fahéjjal díszítjük a tetejét.

2. Lépés

180°C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, ilyenkor remegős lesz a teteje. Csukott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, akkor remélhetőleg nem repedezik meg a teteje. Vegyük ki a sütőből, várjuk meg míg teljesen kihűl, utána tegyük hűtőbe legalább 2 órára.

A tetejét karamellizált banánnal díszítjük, karamellel lecsöpögtetjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 127 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás epres sajttorta recept

  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta