Banános sajttorta
2013-01-24- Típus: Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Egy újabb sajttorta remek, amivel nem kell sokat vesződnünk. A banán nagyszerű a sajtkrémmel együtt.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 180g hátartási keksz
- 9 dkg vaj
- 1 evőkanál kakaópor
- Krémhez:
- 100 g cukor
- 2 érett banán
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 50 ml habtejszín
- 1 citrom héja
- 40 dkg krémsajt
- 1/2 tk fahéj
- Tetejére:
- banán szeletek
- reszelt csoki, kakaópor vagy fahéj
1. Lépés
A darált háztartási kekszet összekeverjük a vajjal, kakaóporral, majd összemorzsoljuk és belenyomkodjuk egy tortaformába. A krém hozzávalóit botmixerrel összekeverjük és a tésztára öntjük. Reszelt csokival vagy fahéjjal díszítjük a tetejét.
2. Lépés
180°C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, ilyenkor remegős lesz a teteje. Csukott sütőajtónál hagyjuk kihűlni, akkor remélhetőleg nem repedezik meg a teteje. Vegyük ki a sütőből, várjuk meg míg teljesen kihűl, utána tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
A tetejét karamellizált banánnal díszítjük, karamellel lecsöpögtetjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 131 megtekintés