Almás muffin
2012-08-14- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 18 perc
- Elkészítés: 33 perc
Ha muffinról van szó, akkor ne ismerjünk lehetetlent, mert szinte bármilyen ízesítésben készíthető, amilyenben elképzeljük. Ez az egyszerű almás pontosan az egyszerűsége miatt kiváló.
Ezeket szerezd be:
- 400 g liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 tk só
- 1 evőkanál fahéj
- 100 g vaj
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál méz
- 75 g barna cukor
- 180 ml tej
- 2-3 alma, hámozott és lereszelt
- 1 dl olaj
1. Lépés
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálban. Egy másik tálban verjük fel a tojást, a vajat, a mézet, a cukrot, az olajat és a tejet. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedveshez és keverjük a lehető legkisebb mértékben, hogy csak éppen összeforgassuk a hozzávalókat.
2. Lépés
Végül hajtsuk bele a reszelt almát. Osszuk a tésztát normál méretű muffin papírokba, és süssük 200°C-on 15-18 percig. Akkor van kész, ha rugalmas tapintása van, tehát ha a tetejüket megnyomjuk, akkor visszaugranak, de tűpróbát is alkalmazhatunk. Várjuk meg míg kihűlnek, csak akkor vegyük ki a papírból őket.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
3 322 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
290 kcal -
Zsír
5 g -
Szénhidrát
35 g -
Fehérje
2,3 g