Zselés szaloncukor
2014-12-08- Típus: Szaloncukor
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Sokan keresnek otthoni megoldást szaloncukor elkészítésére, most megosztom anyukám receptjét.
Ezeket szerezd be:
- 200 ml gyümölcslé vagy szörp (édes)
- 20 g zselatinpor
- A bevonáshoz:
- 120 g étcsokoládé
1. Lépés
Egy lábasba öntjük a gyümölcslevet vagy szörpöt, hozzászórjuk a zselatint. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha van hosszú gumicukor formánk, akkor abba öntjük, ha nem, akkor megteszi egy nagyobb tepsi is.
2. Lépés
Megvárjuk, míg kihűl, akár hűtőbe is tehetjük. Addig elkészítjük a csokis bevonatot, ehhez egyszerűen felolvasztjuk az étcsokoládét. Várjuk meg, hogy a csoki kicsit lehűljön, mert akkor a cukrok megolvadnak, ha a csoki nagyon forró.
3. Lépés
Kivesszük a cukrokat és formákra vágjuk (ha tepsit használtunk, akkor csíkokra, majd utána kisebb darabokra vágjuk). Forgassuk meg a cukrokat a csokiban, majd tegyük egy szilikonos sütőpapírra és várjunk, amíg az étcsoki megköt. Díszes papírba csomagolhatjuk őket.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
3 569 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
109 kcal -
Zsír
5g -
Szénhidrát
12.6g -
Fehérje
3.6g -
Koleszterin
4mg -
Cukor
10.8g