Zselés szaloncukor

2014-12-08
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Sokan keresnek otthoni megoldást szaloncukor elkészítésére, most megosztom anyukám receptjét.

Ezeket szerezd be:

  • 200 ml gyümölcslé vagy szörp (édes)
  • 20 g zselatinpor
  • A bevonáshoz:
  • 120 g étcsokoládé

1. Lépés

Egy lábasba öntjük a gyümölcslevet vagy szörpöt, hozzászórjuk a zselatint. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha van hosszú gumicukor formánk, akkor abba öntjük, ha nem, akkor megteszi egy nagyobb tepsi is.

2. Lépés

Megvárjuk, míg kihűl, akár hűtőbe is tehetjük. Addig elkészítjük a csokis bevonatot, ehhez egyszerűen felolvasztjuk az étcsokoládét. Várjuk meg, hogy a csoki kicsit lehűljön, mert akkor a cukrok megolvadnak, ha a csoki nagyon forró.

3. Lépés

Kivesszük a cukrokat és formákra vágjuk (ha tepsit használtunk, akkor csíkokra, majd utána kisebb darabokra vágjuk). Forgassuk meg a cukrokat a csokiban, majd tegyük egy szilikonos sütőpapírra és várjunk, amíg az étcsoki megköt. Díszes papírba csomagolhatjuk őket.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

1 909 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zserbó szaloncukor – gluténmentes

  • Kókuszos szaloncukor recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    109 kcal
  • Zsír

    5g
  • Szénhidrát

    12.6g
  • Fehérje

    3.6g
  • Koleszterin

    4mg
  • Cukor

    10.8g