Almás-fahéjas rántott palacsinta

2012-06-08
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Újabb remek a rántott palacsinták történelmében. Almás-fahéjas csoda.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg alma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéjas cukor
  • 5 dkg vaj
  • fahéj
  • zsemlemorzsa rántáshoz
  • olaj a sütéshez
  • 10 elkészített édes palacsinta

1. Lépés

Mossuk meg, majd hámozzuk meg az almákat és vágjuk őket kis kockákra. Tegyük őket egy lábasba a cukorral és a vajjal, majd pároljuk meg őket.

2. Lépés

Mikor megpuhultak vegyük le a tűzről, szórjuk meg fahéjjal. Vegyük elő az elkészített palacsintákat, töltsük meg az almás töltelékkel, majd csavarjuk fel, úgy hogy a végeit nyomkodjuk belülre.

3. Lépés

Az összegöngyölt palacsintákat mártsuk bele felvert tojásba, fahéjas cukorral összekevert zsemlemorzsában hempergessük meg, és forró olajban süssük ki.

 

Tipp: Maradék almás szósszal, almakompóttal vagy lekvárral tálaljuk, de adhatunk hozzá vanília vagy almás fagylaltot is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 448 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    319 kcal
  • Összes zsír

    14,9 g
  • Szénhidrát

    41,0 g
  • Fehérje

    6,8 g