Almás-fahéjas rántott palacsinta
2012-06-08- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Újabb remek a rántott palacsinták történelmében. Almás-fahéjas csoda.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg alma
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál fahéjas cukor
- 5 dkg vaj
- fahéj
- zsemlemorzsa rántáshoz
- olaj a sütéshez
- 10 elkészített édes palacsinta
1. Lépés
Mossuk meg, majd hámozzuk meg az almákat és vágjuk őket kis kockákra. Tegyük őket egy lábasba a cukorral és a vajjal, majd pároljuk meg őket.
2. Lépés
Mikor megpuhultak vegyük le a tűzről, szórjuk meg fahéjjal. Vegyük elő az elkészített palacsintákat, töltsük meg az almás töltelékkel, majd csavarjuk fel, úgy hogy a végeit nyomkodjuk belülre.
3. Lépés
Az összegöngyölt palacsintákat mártsuk bele felvert tojásba, fahéjas cukorral összekevert zsemlemorzsában hempergessük meg, és forró olajban süssük ki.
Tipp: Maradék almás szósszal, almakompóttal vagy lekvárral tálaljuk, de adhatunk hozzá vanília vagy almás fagylaltot is.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 287 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
319 kcal -
Összes zsír
14,9 g -
Szénhidrát
41,0 g -
Fehérje
6,8 g