Almás fagylalt recept

2012-05-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A nagy melegben mi is az, ami a legjobban oltja a szomjunkat? Naná, hogy egy finom fagylalt. Az almás változatot próbáltad már?

Ezeket szerezd be:

  • 3 dl tej
  • egy vaníliarúd
  • 3 dl tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 100g porcukor
  • 2 nagy alma
  • 30g hideg vaj
  • 3 evőkanál mandulaforgács
  • 1 kk fahéj

Recept elkészítése

1. Először tegyük a tejet egy lábasba, hasítsuk fel a vaníliarudat hosszában egy éles késsel és kaparjuk ki a magokat a tejbe. Forraljuk fel és főzzük nagyon óvatosan egy pár percig, majd vegyük le a tűzről.

2. Habverővel verjük fel a tojássárgákat és a cukrot együtt (egy kézi habverővel, nem az elektromos típussal), majd felöntjük a tejjel, és újból jól felverjük. Rakjuk vissza az edényt a tűzre és alacsony lángon főzzük kb. öt percig, folyamatos keverés közben egy habverővel, de ne hagyjuk felforrni! Belekeverjük a tejszínt is.

3. Hagyjuk kihűlni. Ezt úgy tudjuk gyorsítani, ha a lábast beletesszük hideg vízbe. Ha hűvös idő van, akkor betehetjük a spejzba, vagy vegyük elő a fagylaltgépünket.

4. Most elkészítjük hozzá az “almás ízt”. Tegyük a vajat egy lábasba alacsony lángon olvasszuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a mandulát, a fahéjat, majd adjuk hozzá a lereszelt almát. Főzzük körülbelül 10-12 percig, majd hagyjuk kihűlni.

5. Amikor a fagylalt már szinte megkötött, keverje hozzá az almás keveréket. Tegyük vissza a fagyasztóba legalább 2 órára mielőtt fogyasztanánk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

5 787 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Kommentek