Almás fagylalt recept
2012-05-05- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 45 perc
A nagy melegben mi is az, ami a legjobban oltja a szomjunkat? Naná, hogy egy finom fagylalt. Az almás változatot próbáltad már?
Ezeket szerezd be:
- 3 dl tej
- egy vaníliarúd
- 3 dl tejszín
- 5 tojássárgája
- 100g porcukor
- 2 nagy alma
- 30g hideg vaj
- 3 evőkanál mandulaforgács
- 1 kk fahéj
Recept elkészítése
1. Először tegyük a tejet egy lábasba, hasítsuk fel a vaníliarudat hosszában egy éles késsel és kaparjuk ki a magokat a tejbe. Forraljuk fel és főzzük nagyon óvatosan egy pár percig, majd vegyük le a tűzről.
2. Habverővel verjük fel a tojássárgákat és a cukrot együtt (egy kézi habverővel, nem az elektromos típussal), majd felöntjük a tejjel, és újból jól felverjük. Rakjuk vissza az edényt a tűzre és alacsony lángon főzzük kb. öt percig, folyamatos keverés közben egy habverővel, de ne hagyjuk felforrni! Belekeverjük a tejszínt is.
3. Hagyjuk kihűlni. Ezt úgy tudjuk gyorsítani, ha a lábast beletesszük hideg vízbe. Ha hűvös idő van, akkor betehetjük a spejzba, vagy vegyük elő a fagylaltgépünket.
4. Most elkészítjük hozzá az “almás ízt”. Tegyük a vajat egy lábasba alacsony lángon olvasszuk fel, keverjük hozzá a cukrot, a mandulát, a fahéjat, majd adjuk hozzá a lereszelt almát. Főzzük körülbelül 10-12 percig, majd hagyjuk kihűlni.
5. Amikor a fagylalt már szinte megkötött, keverje hozzá az almás keveréket. Tegyük vissza a fagyasztóba legalább 2 órára mielőtt fogyasztanánk.
Értékelések
(4.3 / 5)
6 személy értékelt
6 145 megtekintés