Áfonyás muffin recept
2012-05-20- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Muffinból sosem elég. Az egyetlen olyan sütemény, amit bármilyen hozzávalóból készíthetünk. A mostani kicsit savanykás-fanyarkás ízű.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál vanília
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 2 bögre liszt
- 1,5 dl tej
- friss áfonya
- Tetejére:
- 1/4 tk őrölt szerecsendió
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljük ki a sütőformánkat muffin papírokkal vagy vajazzuk ki a cupcake formákat.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a vajat, amíg krémes állagú lesz. Hozzáadjuk a cukrot, és verjük tovább.
3. Lépés
Adjuk hozzá a tojást is. Keverjük bele a vaníliát, a tejet, a sütőport és a sót.
4. Lépés
Egy evőkanállal adagoljuk hozzá folyamatosan a krémhez a lisztet, ameddig a robotgép dolgozik helyettünk.
5. Lépés
Szórjuk bele az áfonya felét a tésztába. Kanalazzuk a muffin papírokba a tésztát és szórjunk rá mindegyikre a maradék áfonyából, majd szórjuk meg a tetejét szerecsendióval.
6. Lépés
Süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 168 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
166,5 kcal -
Összes Zsír
6,1 g -
Szénhidrát
25,9 g -
Fehérje
2,5 g