Áfonyás muffin recept

2012-05-20
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Muffinból sosem elég. Az egyetlen olyan sütemény, amit bármilyen hozzávalóból készíthetünk. A mostani kicsit savanykás-fanyarkás ízű.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze vaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 2 bögre liszt
  • 1,5 dl tej
  • friss áfonya
  • Tetejére:
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Béleljük ki a sütőformánkat muffin papírokkal vagy vajazzuk ki a cupcake formákat.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a vajat, amíg krémes állagú lesz. Hozzáadjuk a cukrot, és verjük tovább.

3. Lépés

Adjuk hozzá a tojást is. Keverjük bele a vaníliát, a tejet, a sütőport és a sót.

4. Lépés

Egy evőkanállal adagoljuk hozzá folyamatosan a krémhez a lisztet, ameddig a robotgép dolgozik helyettünk.

5. Lépés

Szórjuk bele az áfonya felét a tésztába. Kanalazzuk a muffin papírokba a tésztát és szórjunk rá mindegyikre a maradék áfonyából, majd szórjuk meg a tetejét szerecsendióval.

6. Lépés

Süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 002 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    166,5 kcal
  • Összes Zsír

    6,1 g
  • Szénhidrát

    25,9 g
  • Fehérje

    2,5 g