Zabpelyhes keksz

2014-05-29
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy finom és laktató zabpelyhes keksz, amit megkenhetünk lekvárral, nutellával is.

Ezeket szerezd be:

  • 200g puha vaj
  • 200g barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 200g rétesliszt
  • 140g natúr zabpehely
  • Válaszható ízésesítés:
  • 50g apróra vágott dió, pekándió, mogyoró vagy mandula
  • 50g kókuszreszelék
  • 50g mazsola, vagy aszalt vegyes gyümölcs

1. Lépés

A puha vajat tegyük egy tálba, majd a cukorral jól keverjük el. Használjunk hozzá kézi mixert. Verjük fel a két tojást, majd öntsük hozzá. Jöhet bele a vanília kivonat és egy csipet só.

2. Lépés

Keverje hozzá a lisztet és a zabpelyhet. A keverékünk eléggé ragadós lesz. Ennél a pontnál eldönthetjük, hogy milyen ízben szeretnénk készíteni. Kiváló apróra vágott dióval, pekándióval, kókuszreszelékkel, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel. 50g-ot adjunk hozzá belőle.

3. Lépés

Vegyünk elő egy szilikonos sütőpapírt, majd tegyünk rájuk aprócska halmokat, viszonylag messze egymástól. Egy kanállal tapicskoljuk meg, de csak éppen hogy. 180C°-on sütjük körülbelül 15 percig, míg szép aranyszínű lesz. Hagyjuk hűlni legalább 5 percig fogyasztás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 444 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Narancsos-mandulás kekszek

  • Pudingos keksz recept

  • Zserbó korongok

  • Kókuszos tekercs

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    138 kcal
  • Zsír

    8g
  • Szénhidrát

    16g
  • Fehérje

    2g
  • 0.21g
  • Cukor

    8g