Zabpelyhes keksz
2014-05-29- Típus: Édes tallérok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy finom és laktató zabpelyhes keksz, amit megkenhetünk lekvárral, nutellával is.
Ezeket szerezd be:
- 200g puha vaj
- 200g barna cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200g rétesliszt
- 140g natúr zabpehely
- Válaszható ízésesítés:
- 50g apróra vágott dió, pekándió, mogyoró vagy mandula
- 50g kókuszreszelék
- 50g mazsola, vagy aszalt vegyes gyümölcs
1. Lépés
A puha vajat tegyük egy tálba, majd a cukorral jól keverjük el. Használjunk hozzá kézi mixert. Verjük fel a két tojást, majd öntsük hozzá. Jöhet bele a vanília kivonat és egy csipet só.
2. Lépés
Keverje hozzá a lisztet és a zabpelyhet. A keverékünk eléggé ragadós lesz. Ennél a pontnál eldönthetjük, hogy milyen ízben szeretnénk készíteni. Kiváló apróra vágott dióval, pekándióval, kókuszreszelékkel, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel. 50g-ot adjunk hozzá belőle.
3. Lépés
Vegyünk elő egy szilikonos sütőpapírt, majd tegyünk rájuk aprócska halmokat, viszonylag messze egymástól. Egy kanállal tapicskoljuk meg, de csak éppen hogy. 180C°-on sütjük körülbelül 15 percig, míg szép aranyszínű lesz. Hagyjuk hűlni legalább 5 percig fogyasztás előtt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 444 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
138 kcal -
Zsír
8g -
Szénhidrát
16g -
Fehérje
2g -
Só
0.21g -
Cukor
8g