Sajtos bárányérmék

2012-08-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Szeretjük a báránykát. Igaz, hogy a nem a legolcsóbb a beszerzése, de azért néha-néha sikerül belőle belaknom. Ezt a receptet a 90 naposok is fogyaszthatják.

Ezeket szerezd be:

  • 1 Báránybélszín
  • 30 dkg Vegyes zöldség (ez lehet bármi)
  • 10 dkg reszelt Sajt
  • 10 dkg Cékla
  • Olívaolaj
  • Kakukkfű
  • Chili
  • Rozmaring
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • Bors

1. lépés

Első körben a pácot elkészítjük. Egy tálban 1 gerezd szétzúzott fokhagymát, olívaolajat, chilit, kakukkfüvet és rozmaringot összekeverjük és a zöldségeket (bármilyen zöldség lehet. pl: paprika, paradicsom, padlizsán stb.) belemártjuk. Ha időnk engedi, akkor már 1 nappal előtte ezt megcsinálhatjuk, mert akkor az 1 napos érlelés meghozza az eredményét.

2. lépés

A pácolt zöldségeket grillsütőn puhulásig megsütjük és ezzel párhuzamosan a céklát lereszeljük, majd olajon ropogósra sütjük. A báránybélszínnel is ugyanezt tesszük, de azt csak megpirítjuk. Ezután a bélszínt áthelyezzük egy tűzálló tálba, sóval és borssal ízlésünk szerint fűszerezzük és közepes fokozaton jól átsütjük.

3. lépés

Amikor a húsi kész van, felszeleteljük, reszelt sajtot szórunk rá. Pácolt zöldségekkel és céklával tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 566 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    883 kcal
  • Összes Zsír

    58,2 g
  • Koleszterin

    227 mg
  • Szénhidrát

    20,9 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    69,3 g