Vodkás szilva és ribizli kehelyben

2014-02-25
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Szerintem a két gyümölcs ragyogóan harmonizál egymással nemcsak színben, de ízben is. A vodka még emeli az élményt. :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 db szilva
  • 5 fürt ribizli
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 cl vodka

1. Lépés

A gyümölcsöket alaposan megmosom.

2. Lépés

A szilvákat félbevágom, a magokat eltávolítom. A ribizliket 1 kivételével leszedem a szárukról.

3. Lépés

Egy pohárba teszek egy teáskanálnyi cukrot, ráhelyezem a gyümölcsöket, egy ribizli füzért a pohár karimájára illesztek, s ráöntöm a vodkát.

4. Lépés

Beteszem a hűtőbe pár órára, hogy az egész jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

738 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye-saláta mozzarellával

  • Vodkás görögdinnye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    273 kcal
  • Zsír

    0,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    41 g
  • Cukor

    33,9 g
  • Fehérje

    2,5 g