Vitaminsaláta szőlővel

2013-05-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

A minap nagyon finom piros szőlőt láttam az egyik üzletben. Rögtön megvettem és készítettem belőle egy könnyed salátát.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kis jégsaláta
  • 1 uborka
  • 200 g piros szőlő
  • 2 evőkanál napraforgómag vagy szezámmag
  • csipet só és két csipet frissen őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál szőlőmag olaj

1. Lépés

A salátát, a szőlőt, az uborkát öblítsük le hideg vízzel, és töröljük szárazra papírtörlővel. A salátát feldaraboljuk, rátesszük egy nagy tálra, meghintjük egy kis sóval. 

2. Lépés

Az uborkát szeleteljük fel, a szőlő szemeket vágjuk félbe, és adjuk hozzá a salátához. Csöpögtessük le olajjal, sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.

Tálaláskor a tetejét meghintjük napraforgómaggal vagy szezámmaggal. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,041 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saláta kecskesajttal

  • Tavaszi saláta rukkolával

  • Sajtos vitaminsaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    188 kcal
  • Zsír

    14.6g
  • Szénhidrát

    14.2g
  • Fehérje

    1.8g