Tojásos spárga recept

2012-05-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Spárgát sokan nem ismerik, pedig nagyon sok vitamin van benne. A növényt már a egyiptomiak és görögök is fogyasztották, amikor luxuscikknek számított. Néhányan még ma is a drága éttermek repertoárjából ismerik.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomag spárga
  • 4-6 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 1 kiskanál kakukkfű

Recept elkészítése

1. A spárgákat alaposan mossuk meg és áztassuk bele 20 percre hideg vízbe, hogy a homokot kimossuk belőle.

2. Ezután tegyük hideg ecetes vízbe főni és magas lángon körülbelül 30 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.

3. Vegyünk elő egy hőálló edény, sorakoztassuk bele a spárgát, locsoljuk meg egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk.Verjük rá óvatosan a tojásokat és tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 5-8 perc alatt készre sütjük, attól függ, hogy mennyire keményen szeretjük a tükörtojást.

Magába, salátaként, húsok kiegészítéseként használjuk. Tálalás előtt szórjuk meg a kakukkfűvel.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 339 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

  • Lilahagymás céklasaláta