Tojásos spárga recept
2012-05-01- Típus: Fogyókúra, Reggeli, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Görög
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Spárgát sokan nem ismerik, pedig nagyon sok vitamin van benne. A növényt már a egyiptomiak és görögök is fogyasztották, amikor luxuscikknek számított. Néhányan még ma is a drága éttermek repertoárjából ismerik.
Ezeket szerezd be:
- 1 csomag spárga
- 4-6 tojás
- 1 evőkanál ecet
- 2 evőkanál olaj
- só, bors
- 1 kiskanál kakukkfű
Recept elkészítése
1. A spárgákat alaposan mossuk meg és áztassuk bele 20 percre hideg vízbe, hogy a homokot kimossuk belőle.
2. Ezután tegyük hideg ecetes vízbe főni és magas lángon körülbelül 30 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le.
3. Vegyünk elő egy hőálló edény, sorakoztassuk bele a spárgát, locsoljuk meg egy kis olajjal, sózzuk, borsozzuk.Verjük rá óvatosan a tojásokat és tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe. Körülbelül 5-8 perc alatt készre sütjük, attól függ, hogy mennyire keményen szeretjük a tükörtojást.
Magába, salátaként, húsok kiegészítéseként használjuk. Tálalás előtt szórjuk meg a kakukkfűvel.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
8 905 megtekintés