Szilvás galette recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Mi is az a galette?

A galette tulajdonképpen egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, palacsinta kinézetű tészta. Sok féleképpen lehet ízesíteni, lehet édes, sós, a tésztát búzalisztből, de akár kölesből vagy rozslisztből is készíthetjük. Franciaországból származik, a lényeg, hogy a tészta közepére halmozzuk a tölteléket, majd a széleket egyszerűen felhajtjuk.

Én ugyanazt a tésztareceptet szoktam használni, mint bármelyik pitéhez. Értelemszerűen, ha sós galette-t készítünk, akkor kevesebb cukrot alkalmazunk.

Hozzávalók

1 adag pitetészta recept
6-8 savanykás szilva
1/4 csésze mazsola
1/4 csésze apróra vágott pekándió
Egy citrom reszelt héja
2 evőkanál liszt
1/2 csésze cukor

Elkészítés

1. Egy közepes méretű tálba tegyük a szilva szeleteket, a mazsolát, a pekándiót, reszelt citromhéjat, a lisztet és a cukrot. Melegítsük elő a sütőt 160 ° C-ra.

2. Finoman lisztezzük be a gyúródeszkánkat. Helyezzük a pite tésztát egy kis karimájú, enyhén kivajazott tepsibe. Helyezze a szilva keveréket a közepére, a határ 2 cm-re minden oldalról. Hajtsuk a széleit felfelé, hogy a közepén lévő töltelék látható legyen még.

3. Helyezze a sütő középső rácsára a tepsit. Süssük 160 ° C-on 40-50 percig, amíg a széle enyhén megpirul és a töltelék pezsegni kezd. Hűtsük le egy órát tálalás előtt.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 939 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás almás kuglóf

  • Diétás szilvás lepény

  • Joghurtos szederfagyi

  • Szilvás-almás cobbler

  • Diétás meggyes pite