Szedres pite recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A Karamellás-tejfölös pitémnél már olvashatjátok a pitetészta elkészítését, amit ehhez a recepthez is használhattok. Így ezt a lépést kihagynám.

Ezeket szerezd be:

  • 1 pite tészta
  • 5-6 csésze szeder
  • 1/2 csésze 3/4 csésze cukor (attól függően, hogy milyen édesek a bogyók)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál mandula kivonat

Elkészítés

1. Helyezzük a szedret, a cukrot, a citromhéjat, a citromlét, a fahéjat, a mandula kivonatot egy nagy tálba. Óvatosan hajtsuk körbe a bogyókat, amíg mindet jól bevonjuk cukorral. Hagyjuk állni 30 percig.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.

Vegyük elő az elkészített pitetésztánkat és osszuk két részre a következő arányokban: 1/3 és 2/3 rész. A nagyobb részt használjuk a tepsi aljára. Nyújtsuk ki őket a sütőformának megfelelő formájúra. A sütőformát vajazzuk, lisztezzük és tegyük bele az alsó tésztát, a másikat tegyük félre.

3.Kanalazzuk a bogyós keveréket a tésztával bélelt formába. Vegyük elő a másik tésztát és nyújtsuk ki egészen vékonyra, közben, ha szakadna, gyúrjuk újra. A kiterített tésztát csíkozzuk fel, körülbelül 1 cm széles csíkokra. Ezzel fogjuk berácsozni a piténk tetejét. Úgy fektessük a csíkokat keresztbe egymáson, hogy kis rombuszokat kapjunk.

A pite tetejét megkenhetjük egy tojással, hogy szép fényes legyen.

4. Helyezze a pitét a sütő középső állványára. Tegyünk a forma alá egy másik tepsit, hogy a sülés közben kicsorduló szederszirup ne a sütő aljára égjen. Onnan nehezebb lesikálni. Először sütjük 180 ° C-on 30 percig. Ezután helyezzen egy darab alufóliát a pite tetejére, hogy megvédje az éleket és csúcsokat az égéstől. Csökkentse a hőfokot 130 ° C-ra és süssük további 30 percig, amíg a héja megbarnul.

Vegyük ki a sütőből, és helyezzük egy rácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni tálalás előtt.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

10 726 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite