Áfonyás clafoutis
2013-10-12- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Az áfonyás clafoutis, vagyis tejespite az egyik kedvencemmé vált. Fanyarkás íze miatt kedvelem a legjobban.
Ezeket szerezd be:
- 85g mandula
- 25g sima liszt
- csipet tengeri só
- 140g porcukor
- 3 nagy tojást
- 4 tojássárgája
- 375ml tejszín
- 375g áfonya
- vaj
- porcukor
1. lépés
Őröljük fel a mandulát nagyon finom por állagúra, majd a keverjük hozzá a lisztet és a sót. Adjuk hozzá a cukrot, az egész tojást, tojássárgáját és a tejszínt. Dolgozzuk el egy robotgéppel, amíg krémes és sima lesz. A tésztát tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzunk ki nyolc 10cm átmérőjű kisebb piteformát vagy egy nagyobbat. Szórjuk a megmosott áfonyát alulra.
3. lépés
Öntsük a tésztát az áfonyára, majd süssük 18-20 percig, vagy amíg enyhén megemelkedik. Tálaláskor porcukorral szórjuk le.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 020 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
448 kcal -
Zsir
35g -
Szénhidrát
27g -
Fehérje
8g