Sonkás omlett

2013-04-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Mivel is kezdhetnénk a reggelt, mint egy finom sonkás rántottával. Egy kis energiabomba, hogy jól induljon a munka.

Ezeket szerezd be:

  • 3 evőkanál tejszin
  • 3 db tojás
  • 2 szelet sonka
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors

1. lépés

A tojásokat felverjük a tejszínnel együtt, sózzuk és borsozzuk. A sonkaszeleteket pár perc alatt megpirítjuk. A serpenyőbe maradt zsiradékra öntjük a tojást, 1-2 perc után rádobjuk a megpirított sonkát. Ezután lassú tűzön a serpenyőben sütjük, és ráreszeljük a sajtot. Amikor már úgy látjuk, hogy elkészült az omlett, óvatosan tányérra csúsztatjuk, és még melegen feltekerjük.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 430 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

  • Kókuszos-vaníliás quinoa & chia kása

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    252 kcal
  • Zsír

    18.3g
  • Szénhidrát

    2.5g
  • Fehérje

    19.3g