Őszibarackos alagút

2014-01-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:30 p

Igazi vendégcsalogató sütemény, amit másmilyen gyümölcsökkel is készíthetünk. Eperrel, banánnal, kivivel is kiváló!

Ezeket szerezd be:

  • Piskóta:
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 8 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 2 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor v. édesítőszer
  • fél zacskó zselatin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejszín
  • 12 db felezett őszibarack befőtt
  • fagyasztott málna vagy cseresznye
  • 1 dl tejszínből hab
  • 250 g sárga vagy őszibaracklekvár

1. Lépés

Vizes piskótát sütök 4 tojásból:
A tojások sárgáját fehéredésig keverem 4 e.k. cukorral, hozzá adok 8 evőkanál vizet, 8 evőkanál lisztet és csomó mentesre keverem. A tojásfehérjét habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába. 160 fokon 20 perc alatt megsütőm. Nedves konyharuhába fektetem, lekvárral megkenem és fel is tekerem. A piskótatekercset legalább 1 órát pihentetjük

2. Lépés

Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótát 18 szeletre vágjuk. 3×4 szelettel kibéleljük a forma alját és az oldalát, 2 szelettel a forma 2 végét, 4 szeletet pedig félreteszünk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a 1/2 dl befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt.

3. Lépés

A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk négy, jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk. Fóliával betakarjuk, 2-3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackkal, és cseresznyével, málnával, mentával díszíthetjük.

Nem mindegy mit eszünk :) Nézz körbe a Felfal-lak-ban.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

1,326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gesztenyés alagút

  • Túrós alagút

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    575 kcal
  • Zsír

    9.9g
  • Szénhidrát

    102.3g
  • Fehérje

    19.1g
  • Koleszterin

    180mg
  • Cukor

    71.5g