Rigó Jancsi muffin

2014-11-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 2:0 p

Megláttam, és kipróbáltam. Azonnali a siker és az elismerés.

Ezeket szerezd be:

  • A krémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 0.5 dl tejszín
  • A tésztához:
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 tojássárgája
  • 8 tojásfehérje (habbá verve)
  • 25 dkg porcukor
  • A csokimázhoz:
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 5 evőkanál étolaj

1. Lépés

Előző este vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a habtejszínben, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. A muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és belekanalazzuk a formába.

2. Lépés

180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük, és megvárjuk, míg kihűlnek. A hűtőből kivesszük a krémet, és gépi habverővel kemény habbá verjük. A muffinok tetejét levágjuk (kb. 2 cm), és beletöltjük a krémet.

3. Lépés

A csokimázat vízgőz fölött elkészítjük, és a levágott kalapkákat megmártjuk a csokiban. Amikor megkeményedett rajtuk a csoki, akkor a muffinok tetejére helyezzük őket.

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 984 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes muffin reggelire

  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    878 kcal
  • Zsír

    41.4g
  • Szénhidrát

    110.1g
  • Fehérje

    17.5g
  • Koleszterin

    308mg
  • Cukor

    77g

Kommentek