Rigó Jancsi muffin
2014-11-03- Típus: Muffin
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 2:0 p
Megláttam, és kipróbáltam. Azonnali a siker és az elismerés.
Ezeket szerezd be:
- A krémhez:
- 15 dkg étcsokoládé
- 0.5 dl tejszín
- A tésztához:
- 20 dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 8 tojássárgája
- 8 tojásfehérje (habbá verve)
- 25 dkg porcukor
- A csokimázhoz:
- 25 dkg étcsokoládé
- 5 evőkanál étolaj
1. Lépés
Előző este vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a habtejszínben, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. A muffin sütőt kibéleljük papírkapszlikkal. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és belekanalazzuk a formába.
2. Lépés
180 fokon 15 perc alatt szép világosra sütjük, és megvárjuk, míg kihűlnek. A hűtőből kivesszük a krémet, és gépi habverővel kemény habbá verjük. A muffinok tetejét levágjuk (kb. 2 cm), és beletöltjük a krémet.
3. Lépés
A csokimázat vízgőz fölött elkészítjük, és a levágott kalapkákat megmártjuk a csokiban. Amikor megkeményedett rajtuk a csoki, akkor a muffinok tetejére helyezzük őket.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 301 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
878 kcal -
Zsír
41.4g -
Szénhidrát
110.1g -
Fehérje
17.5g -
Koleszterin
308mg -
Cukor
77g