Rántott sertésvelő

2014-07-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Kisvendéglők kedvelt s olcsó étele volt, én is rengetegszer kértem. Múlt héten meg is kívántam, nagyon finom is lett.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg sertésvelő
  • 1-2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • majonéz (ízlés szerint)

1. Lépés

A sertésvelőt langyos vízben megmossuk, a hártyáját eltávolítjuk, kettőbe, vagy kisebb szeletekre vágjuk.

2. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk és forró olajban megsütjük. Azonnal tálaljuk.

3. Lépés

A tetejére nyomunk majonézt. Díszítésként tehetünk a tányérra citromkarikát, petrezselymet.

TIPP: Köretként lehet hozzá krumplipürét, sült krumplit, petrezselymes sós krumplit, majonézes krumplit, párolt rizst adni.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 797 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott velő

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    858 kcal
  • Zsír

    19,7 g
  • Koleszterin

    167 mg
  • Szénhidrát

    140,2 g
  • Cukor

    7,2 g
  • Fehérje

    26,9 g