Rakott sárgadinnye
2013-02-26- Típus: Gyümölcsnap, Gyümölcssaláták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Ezt a finomságot nyáron szoktam elkészíteni, amikor a 38-40° C-os döglesztő forróság elönti az agyamat. :) Nagyon jó hűsítő csemege, csak ajánlani tudom.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg Sárgadinnye
- 10 dkg Méz
- 10 dkg darált Dió
1. lépés
A sárgadinnyét kimagozzuk és a belsejét kisebb kockákra vágjuk fel. A felvágás után beletesszük a negyedét egy mélyebb tálba, rácsurgatjuk a mézet és megszórjuk darált dióval.
2. lépés
Ha kész vagyunk a fenti művelettel, akkor erre ismét dinnyekockákat rakunk, mézet és diót szórunk rá, majd addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg el nem fogy a sárgadinnye. A legtetejét dinnyével fejezzük be.
3. lépés
A tál tetejét légmentesen fóliával lezárjuk és körülbelül 3-4 órára betesszük a hűtőbe.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 767 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
631 kcal -
Összes Zsír
30,4 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
87 g -
Cukor
80,9 g -
Fehérje
16,4 g