Rakott sárgadinnye

2013-02-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Ezt a finomságot nyáron szoktam elkészíteni, amikor a 38-40° C-os döglesztő forróság elönti az agyamat. :) Nagyon jó hűsítő csemege, csak ajánlani tudom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg Sárgadinnye
  • 10 dkg Méz
  • 10 dkg darált Dió

1. lépés

A sárgadinnyét kimagozzuk és a belsejét kisebb kockákra vágjuk fel. A felvágás után beletesszük a negyedét egy mélyebb tálba, rácsurgatjuk a mézet és megszórjuk darált dióval.

2. lépés

Ha kész vagyunk a fenti művelettel, akkor erre ismét dinnyekockákat rakunk, mézet és diót szórunk rá, majd addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg el nem fogy a sárgadinnye. A legtetejét dinnyével fejezzük be.

3. lépés

A tál tetejét légmentesen fóliával lezárjuk és körülbelül 3-4 órára betesszük a hűtőbe.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 767 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnyesaláta fetával

  • Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

  • Dinnyés görög saláta fetával és olívabogyóval

  • Dinnyesaláta sonkával

  • Mentás görögdinnye-saláta sonkával és mozzarellával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    631 kcal
  • Összes Zsír

    30,4 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    87 g
  • Cukor

    80,9 g
  • Fehérje

    16,4 g