Pihe-puha almás süti

2016-05-05
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ennél az almás süteménynél aligha kell könnyedebb ebéd utáni édesség.

Ezeket szerezd be:

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 3 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojásfehérje

1. lépés

A tészta hozzávalóit (a lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját, a sót, tejfölt és a reszelt citromhéjat) összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk úgy, hogy az egyik része egy kicsivel nagyobb legyen.

2. lépés

A nagyobb részt hűtőbe, míg a kisebb részt fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

3. lépés

Az almákat meghámozzuk és legyaluljuk, majd a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport egy kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Végül langyosra hűtjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.

4. lépés

Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és belesimítjuk. A kihűlt krémet elterítjük rajta, majd a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük (rácsokkal is díszíthetjük).

5. lépés

Légkeveréses sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük, nem kell nagyon pirosra sütni!

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 941 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás márvány szelet

  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel