Pásztortarhonya recept

2012-11-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Szeretjük a pásztortarhonyát. Egyszer lementünk a távoli rokonokhoz és valami elképesztő ízvilággal vártak minket. El is kértem a receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg Füstölt szalonna
  • 20 dkg Tarhonya
  • Fél kg Krumpli
  • 3 db Paradicsom
  • 2 db Zöldpaprika
  • Fél kg Sertéshús
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 evőkanál Olaj
  • Őrölt Kömény
  • Őrölt Babérlevél
  • 1 evőkanál Pirospaprika

1. lépés

A kicsire vágott szalonnát és lereszelt vöröshagymát olajon egybe megpirítjuk és pirospaprikával fűszerezzük. A sertéshúst közben felkockázzuk és a már megpirult hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. Ízlés szerint babérlevéllel, köménnyel és sóval fűszerezzük. Ezután egy kis vízzel felöntjük és fedő alatt a húst puhára pároljuk.

2. lépés

Amíg a húsunk fő, addig egy másik edényben olajon megpirítjuk a tarhonyát. Pirítás után öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd körülbelül olyan 5-10 percig pároljuk. Ha ez is kész, akkor a felkockázott krumplit keverjük hozzá.

3. lépés

Amikor a krumpli már puhulni látszik, hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot is. Ahogy a krumpli teljesen megfőtt, az egészet hozzákeverjük a már szintén megfőtt húsos alaphoz. Kicsit még egybe rotyogtatjuk, majd tálalunk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

3 543 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    669 kcal
  • Összes Zsír

    21,3 g
  • Koleszterin

    172 mg
  • Szénhidrát

    65,9 g
  • Cukor

    6,7 g
  • Fehérje

    53,3 g

Kommentek

  • Én hasonlóképpen készítem, csak nem húst, hanem füstölt kolbászt teszek bele. A nagymamámtól tanultam, de a 60-as években mindig falun nyaraltam és mentem ki a földre a szomszéd gyerekekkel és szüleikkel. Soha nem felejtem el, hogy indulás előtt a szomszéd bácsi levágott egy jó szál füstölt kolbászt a rúdról, bepakolta a hagymát, paprikát, paradicsomot, krumplit, szalonnát, tarhonyát stb. és bográcsban ezekből készült a pásztortarhonya. A nagy melegben nyers hús nem is lett volna jó, hisz akkor még nem volt hűtőtáska! Egyébként is, a kolbász fantasztikusan jó ízt ad az ételnek.