Panettone csokis olasz specialitás
2013-11-03- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Panettone recepteket általában karácsony közeledtével szoktak keresgélni.
Ezeket szerezd be:
- 4 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg margarin a forma kikenéséhez
- A tetejére:
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
1. lépés
Az élesztőt 1 dl tejbe morzsoljuk, amelybe 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk. Meleg helyen 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban sóval, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeforgatjuk. Ezután a tejes élesztővel a maradék cukorral, a tojások sárgájával és margarinnal dagasztani kezdjük. Közben apránként belegyúrjuk a maradék langyos tejet is. Letakarva meleg helyen bő 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
2. lépés
Ezután meglisztezett gyúrólapra borítjuk, finoman átgyúrjuk, közben a az apróra vágott csokit beledagasztjuk. Mivel nincs panettone formám, egy lábast vajaztam jól ki. Ebben még egy órát kelesztjük, majd a tetejét kereszt alakban bevágjuk, és előmelegített sütőben, az alsó rácson nagy lánggal légkeveréses sütőben 190 fokon 10 percig sütjük.
3. lépés
Ezután a sütés erősségét mérsékeljük, és közepes lánggal 170 fokon kb. még 40 percen át tovább sütjük. Ekkor a tetejüket bevágás mentén olvasztott margarinba teszünk vaníliás cukrot, gazdagon megkenjük, és kb. 15 percre visszatoljuk a sütőbe. El lehet készíteni úgy is, hogy cukrozott gyümölcsdarabkákat teszünk bele.
Értékelések
(3.8 / 5)
5 személy értékelt
6 877 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
715 kcal -
Zsir
36.6g -
Szénhidrát
81.1g -
Fehérje
15.7g