Habos diós desszert
2013-12-04- Típus: Teasütemény
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
A karácsonyi hangulat elképzelhetetlen nélküle.
Ezeket szerezd be:
- 40 deka liszt
- 4 tojássárgája
- 20 deka margarin
- 8 deka porcukor
- fél csg sütőpor
- 1 csg vaníliás cukor
- A hab hozzávalói:
- 4 tojásfehérje
- 25 deka cukor
- 15 deka darált dió
- izlés szerint rum
1. Lépés
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk. A legkisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
2. Lépés
A 4 tojás fehérjét, a cukorral, gőz felett kemény habbá verjük, majd amikor már kemény a hab, hozzáadjuk a darált diót,és egy kis rumot ízlés szerint, végül még egyszer átkeverjük.
3. Lépés
A kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszünk. Nem túl forró sütőben szép halvány színre megsütjük160-170fokon. Amikor kisültek, összeragasztjuk sárgabaracklekvárral.
Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 523 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
905 kcal -
Zsír
45.3g -
Koleszterin
140mg -
Szénhidrát
111.6g -
Cukor
57g -
Fehérje
17.4g