Habos diós desszert

2013-12-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A karácsonyi hangulat elképzelhetetlen nélküle.

Ezeket szerezd be:

  • 40 deka liszt
  • 4 tojássárgája
  • 20 deka margarin
  • 8 deka porcukor
  • fél csg sütőpor
  • 1 csg vaníliás cukor
  • A hab hozzávalói:
  • 4 tojásfehérje
  • 25 deka cukor
  • 15 deka darált dió
  • izlés szerint rum

1. Lépés

A tészta hozzávalókat összegyúrjuk és vékonyra kisodorjuk. A legkisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

2. Lépés

A 4 tojás fehérjét, a cukorral, gőz felett kemény habbá verjük, majd amikor már kemény a hab, hozzáadjuk a darált diót,és egy kis rumot ízlés szerint, végül még egyszer átkeverjük.

3. Lépés

A kiszúrt korongokra habzsák és sima cső segítségével kis halmokat teszünk. Nem túl forró sütőben szép halvány színre megsütjük160-170fokon. Amikor kisültek, összeragasztjuk sárgabaracklekvárral.
Lehet a dió helyett kókuszreszeléket is használni.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,106 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    905 kcal
  • Zsír

    45.3g
  • Koleszterin

    140mg
  • Szénhidrát

    111.6g
  • Cukor

    57g
  • Fehérje

    17.4g