Olasz forró csoki
2012-11-14- Típus: Meleg italok
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
Végre eljött az évben a finom forró csokik időszaka. Nagyszerűen fel tudja melegíteni a testet egy hideg nap után.
Ezeket szerezd be:
- 650ml tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál barna cukor
- 50g étcsokoládé
- 3 evőkanál tejszín
- 6 evőkanál Baileys likőr
- mini mályvacukor
1. lépés
Tegyük a tejet egy lábasba a kakaóval, a cukorral, a csokoládéval és egy csipet sóval. Olvasszuk alacsony lángon, keverés közben. Ne forraljuk!
2. lépés
Egy tálban keverjünk össze a tejszínt, 2 evőkanál vizet. Öntsük a keveréket a lábasba és forraljuk, keveréshez egy habverőt használjunk. Olvasszuk néhány percig, és keverjük, ameddig besűrűsödik. Feldobhatjuk egy kis Bailey’s-szel és mályvacukorral.
Szűrjük poharakba, melegen szolgáljuk!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 640 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
238 kcal -
Cukor
22g -
Zsír
11g