Olasz forró csoki

2012-11-14
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Végre eljött az évben a finom forró csokik időszaka. Nagyszerűen fel tudja melegíteni a testet egy hideg nap után.

Ezeket szerezd be:

  • 650ml tej
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 50g étcsokoládé
  • 3 evőkanál tejszín
  • 6 evőkanál Baileys likőr
  • mini mályvacukor

1. lépés

Tegyük a tejet egy lábasba a kakaóval, a cukorral, a csokoládéval és egy csipet sóval. Olvasszuk alacsony lángon, keverés közben. Ne forraljuk!

2. lépés

Egy tálban keverjünk össze a tejszínt, 2 evőkanál vizet. Öntsük a keveréket a lábasba és forraljuk, keveréshez egy habverőt használjunk. Olvasszuk néhány percig, és keverjük, ameddig besűrűsödik. Feldobhatjuk egy kis Bailey’s-szel és mályvacukorral.

Szűrjük poharakba, melegen szolgáljuk!

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 355 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    238 kcal
  • Cukor

    22g
  • Zsír

    11g