Nyári töltött paradicsom

2013-05-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha eljön a paradicsomnak a szezonja, akkor finomabbnál finomabb töltött paradicsomot tudunk készíteni. Most én tonhalas tölteléket tettem bele. Bár nem mindenki van oda érte, de ez szerintem nagyon finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 8 db érett Paradicsom
  • 20 dkg konzerves olajos Tonhal
  • 2 db főtt Tojás
  • Olaj
  • Citromlé
  • Olívabogyó

1. lépés

A paradicsomok tetejét megskalpoljuk, majd a húsát óvatosan egy kiskanál segítségével kikaparjuk. Az így kivájt paradicsomokat fordítsuk meg, hogy kicsurogjon a levük. 15-20 percig hagyhatjuk is így.

2. lépés

Töltelékkel folytatjuk. A tonhalat, az apróra vágott kemény, főtt tojást, egy kevés kis olajat és a citromlevét jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.

3. lépés

A paradicsomokat megtöltjük a tonhalas töltelékkel és a tetejüket olívabogyóval díszítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 970 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

  • Garnélarákkal töltött paradicsom

  • Túróval töltött paprika és paradicsom sütve, sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    361 kcal
  • Összes Zsír

    30,4 g
  • Koleszterin

    97 mg
  • Szénhidrát

    5,9 g
  • Cukor

    3,5 g
  • Fehérje

    17,2 g