Nyári töltött paradicsom
2013-05-02- Típus: Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ha eljön a paradicsomnak a szezonja, akkor finomabbnál finomabb töltött paradicsomot tudunk készíteni. Most én tonhalas tölteléket tettem bele. Bár nem mindenki van oda érte, de ez szerintem nagyon finom lett.
Ezeket szerezd be:
- 8 db érett Paradicsom
- 20 dkg konzerves olajos Tonhal
- 2 db főtt Tojás
- Olaj
- Citromlé
- Olívabogyó
- Só
1. lépés
A paradicsomok tetejét megskalpoljuk, majd a húsát óvatosan egy kiskanál segítségével kikaparjuk. Az így kivájt paradicsomokat fordítsuk meg, hogy kicsurogjon a levük. 15-20 percig hagyhatjuk is így.
2. lépés
Töltelékkel folytatjuk. A tonhalat, az apróra vágott kemény, főtt tojást, egy kevés kis olajat és a citromlevét jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
3. lépés
A paradicsomokat megtöltjük a tonhalas töltelékkel és a tetejüket olívabogyóval díszítjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 079 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
361 kcal -
Összes Zsír
30,4 g -
Koleszterin
97 mg -
Szénhidrát
5,9 g -
Cukor
3,5 g -
Fehérje
17,2 g