Nyári gyümölcslepény

2012-08-24
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez az elegáns francia gyümölcslepény friss gyümölcsökkel hangsúlyozza ki a finom omlós tészta élményét.

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 1 csésze (250 ml) liszt
  • 1/2 csésze (125 ml) dió
  • 125 g vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • Töltelékhez:
  • 2 csésze vegyes friss, szezonális gyümölcs
  • 125 ml tejszín
  • 1/4 csésze liszt
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vanília
  • csipet só

1. lépés

Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet és a diót. Egy másikban villával keverjük össze a vajat, tojássárgát, cukrot és sót, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Keverjük, amíg rendesen összeáll, majd letakarva tegyük hűtőbe.

2. lépés

A sütőt melegítsük elő 190°C-ra, majd a választott piteformánkat vajazzuk ki. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele a formába. Ha kell a felesleges tésztát vágjuk le, amennyiben kilógna a formából.

3. lépés

Szórjuk a megmosott gyümölcsöket a tésztára, egyengessük el, hogy mindenhova jusson. Egy tálban habverővel fokozatosan keverjük el a töltelékhez a tejszínt, a lisztet, a tojást, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliát és a sót. Öntsük rá a gyümölcsökre.

4. lépés

Süssük a süteményt körülbelül 35 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz és a középső pudingos rész is megszilárdul. Hagyjuk kihűlni egy rácson. Porcukorral megszórva vagy fagylalttal tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 399 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    278 kcal
  • Fehérje

    4 g
  • Zsír

    19 g
  • Szénhidrát

    24 g