Nyári gyümölcslepény
2012-08-24- Hány főre: 8
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez az elegáns francia gyümölcslepény friss gyümölcsökkel hangsúlyozza ki a finom omlós tészta élményét.
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 1 csésze (250 ml) liszt
- 1/2 csésze (125 ml) dió
- 125 g vaj
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- Töltelékhez:
- 2 csésze vegyes friss, szezonális gyümölcs
- 125 ml tejszín
- 1/4 csésze liszt
- 2 tojás
- 1/4 csésze kristálycukor
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál vanília
- csipet só
1. lépés
Egy közepes edényben keverjük össze a lisztet és a diót. Egy másikban villával keverjük össze a vajat, tojássárgát, cukrot és sót, majd adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Keverjük, amíg rendesen összeáll, majd letakarva tegyük hűtőbe.
2. lépés
A sütőt melegítsük elő 190°C-ra, majd a választott piteformánkat vajazzuk ki. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd nyújtsuk ki és nyomkodjuk bele a formába. Ha kell a felesleges tésztát vágjuk le, amennyiben kilógna a formából.
3. lépés
Szórjuk a megmosott gyümölcsöket a tésztára, egyengessük el, hogy mindenhova jusson. Egy tálban habverővel fokozatosan keverjük el a töltelékhez a tejszínt, a lisztet, a tojást, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliát és a sót. Öntsük rá a gyümölcsökre.
4. lépés
Süssük a süteményt körülbelül 35 percig, vagy amíg a tészta aranybarna lesz és a középső pudingos rész is megszilárdul. Hagyjuk kihűlni egy rácson. Porcukorral megszórva vagy fagylalttal tálaljuk.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
6 479 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
278 kcal -
Fehérje
4 g -
Zsír
19 g -
Szénhidrát
24 g