Narancsos márványkalács

2014-04-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ha egyszerűen kellene jellemeznem, azt mondanám Isteni! :)
Egy jó sűrű tészta-valamivel lágyabb, mint a banánkenyéré-, még is olyan omlós, mikor elkészül..Hmmm, na meg az a narancs illat és íz!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek. narancs likőr, ha nincs likőr az aroma is megfelel
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tej

1. Lépés

A lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt, puha margarint, a cukrot, a tojásokat, a narancshéjat és a likőrt, aromát vagy narancs levet.

2. Lépés

Gépi habverővel simára keverjük, majd kikent, lisztezett őzgerincformába öntjük a massza felét.
Közben a csokoládét felolvasztjuk a tejben és anélkül, hogy forrna besűrítjük.

3. Lépés

A csokoládé nagyobb részét a tészta felére csorgatjuk, majd a tészta másik felével befedjük.
A maradék csokit a tészta tetejére csorgatjuk és villával vagy késsel márványosítjuk.

4. Lépés

Előmelegített sütőben, 175-180 C °-on, tűpróbáig sütjük.
(Vigyázzunk, a csoki becsaphat, hisz az ráragadhat a tűre a próbán!)
Miután kivettük a sütőből, egy kevés hűlés után borítsuk tálcára és hagyjuk teljesen meghűlni.

Tálalási javaslat:
porcukorral bőségesen meghintve, bár anélkül is nagyon finom!

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 573 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    595 kcal
  • Zsír

    32g
  • Szénhidrát

    67.4g
  • Fehérje

    8.3g
  • Koleszterin

    87mg
  • Cukor

    39.6g