Mézeskalács recept

2012-04-21
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A Karácsony elengedhetetlen eleme a mézeskalács, ami készülhet többfajta recept alapján, de a lényeg mindig az. Finom gyömbéres-fahéjas kekszek, amik egész ünnepek alatt fogyasztható.

Hozzávalók

A tésztához: 

35 dkg liszt
10 dkg vaj
20 dkg méz
2 tojásárgája
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
reszelt gyömbér
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál narancslé

A díszítéshez:

2 tojásfehérje
15 dkg cukor

Recept elkészítése

1. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tésztahozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban, egészen addig, ameddig egybe nem áll. Ekkor nyújtsuk ki egy lisztezett felületen, majd kis formákkal vágjunk alakzatokat belőle.

2. A tepsit fedjük be sütőpapírral, majd helyezzük rá pár mm-re egymástól a formákat és 15 perc alatt süssük őket készre. Hagyjuk őket egy rácson kihűlni, majd a felvert tojásfehérjét töltsük egy nyomózsákba és díszítsük mintákkal a süteményeket. Tetszés szerint szórhatunk rájuk tortareszeléket, őrült gyömbért, reszelt narancshéjat.

Ha szeretnénk a fenyőfára akasztani, akkor csináljunk rájuk egy lyukat, majd fűzzünk át rajta selyemszalagot, akár ajándéknak is nagyon ötletes.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

9 245 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mézeskalács házikó

  • Karácsonyi mézesek

  • Gyors mézeskalács

  • Forralt almabor

  • Korianderes habcsók recept

Kommentek