Korianderes habcsók recept
2012-05-07- Típus: Apró sütemény, Karácsonyi recept
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
A receptet Karácsonykor szoktam készíteni a családnak, akkor pikk-pakk el szokott fogyni, de a munkahelyen is szeretik a kollégák, mikor viszek nekik kóstolót.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojásfehérje
- 120 g cukor
- fél narancs vagy citrom reszelt héja és leve
- 1/2 kiskanál őrölt koriander
- 1 fél tábla étcsoki
Recept elkészítése
1. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd keverjük hozzá sorjában az összes hozzávalót. Az így kapott krémet töltsük egy nyomózacskóba, majd nyomjunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe kis csók formájú adagokat.
2. 150°C-on süssük körülbelül 40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Tegyük a tepsit egy rácsra és hagyjuk a habcsókokat hűlni, majd csak akkor vegyük őket le onnan.
3. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokit és mártsuk bele mindegyik habcsókot félig, vagy csak a tetejét, majd újból a rácson hagyjuk kihűlni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
12 231 megtekintés