Korianderes habcsók recept

2012-05-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A receptet Karácsonykor szoktam készíteni a családnak, akkor pikk-pakk el szokott fogyni, de a munkahelyen is szeretik a kollégák, mikor viszek nekik kóstolót.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojásfehérje
  • 120 g cukor
  • fél narancs vagy citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 kiskanál őrölt koriander
  • 1 fél tábla étcsoki

Recept elkészítése

1. A tojásfehérjéket verjük habbá, majd keverjük hozzá sorjában az összes hozzávalót. Az így kapott krémet töltsük egy nyomózacskóba, majd nyomjunk a sütőpapírral kibélelt tepsibe kis csók formájú adagokat.

2. 150°C-on süssük körülbelül 40 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Tegyük a tepsit egy rácsra és hagyjuk a habcsókokat hűlni, majd csak akkor vegyük őket le onnan.

3. Vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokit és mártsuk bele mindegyik habcsókot félig, vagy csak a tetejét, majd újból a rácson hagyjuk kihűlni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

12 231 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorós-datolyás keksz recept

  • Gesztenyetalléros teasütemény

  • Mandulás-vörösáfonyás biscotti

  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Diétás kakaós tea sütemény