Gyömbéres teasütemény

2012-11-18
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 16 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Karácsonykor eljön a teasütemények ideje, amikor a hirtelen betoppanó vendégeket valamivel meg kell kínálni. Nálunk ez az időszak december 20-tól január 1-ig teljes lázban égés, ami a rokonok, családtagok meglátogatásával jár.

Ezeket szerezd be:

  • 2 és 1/4 csésze liszt
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál apróra vágott citromhéj
  • 170 g sótlan vaj
  • 125 g gyömbér, apróra vágva
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 3/4 csésze tejszín + a tetejére

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adjuk hozzá a citromhéjat és a vajat, és a kezünk segítségével gyúrjuk meg a tésztát.  Keverjük hozzá a reszelt és kis kockákra vágott gyömbért, majd jöhet bele a tejszín. Alakítsunk belőle egy nagy labdát.

2. lépés

Tegyük rá a tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületre, és finoman gyúrjuk néhányszor át, majd nyújtsuk ki olyan egy centiméter vastagra. Ezután vágjuk fel 2×2 cm-es kockákra, helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, viszonylag messze egymástól.

3. lépés

Megkenjük a tetejét a maradék tejszínnel. Süssük 12-16 perc alatt, amíg a teteje megrepedezik és megbarnul. Tejbe vagy kávéba mártogatva kiváló vendégváró az ünnepekre.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,743 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    366 kcal
  • Zsír

    21.8g
  • Szénhidrát

    39.2g
  • Fehérje

    4.3g