Fokhagymás fűszervaj

2012-12-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Fűszervajat nagyon könnyen és gyorsan tudunk készíteni és a felhasználása is végtelen. Az a jó benne, hogy akár le is fagyaszthatjuk, így bármikor elő tudjuk venni a hűtőből. Használhatjuk sült húsokhoz, párolt zöldségekhez, kenhetjük toastra, pirítósra. Tulajdonképpen bármilyen fűszerből készíthetünk fűszervajat.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg vaj
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 4 teáskanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint

1. lépés

A fokhagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A fűszereket apróra vágjuk, majd mindent a vajjal elkeverünk. Vagy egy tálba, vajas dobozba tesszük, vagy ha fagyasztanánk, akkor egyszerűen csomagoljuk fóliába.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 934 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fűszeres vajkrém