Epres muffin recept
2012-05-10- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 18 perc
- Elkészítés: 23 perc
Akkor jó, ha az eper jó! :) Készítsünk egy kis tavaszi csemegét a családnak!
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg friss eper
- 2/3 csésze cukor
- 1/3 csésze növényi olaj
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál citromlé
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 dl tej
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Helyezzük a muffin papírokat a tepsibe, vagy a muffin-sütőbe. Tisztítsuk meg az epreket, vegyük ki a zöld szárukat és vágjuk őket negyedekbe. Egy evőkanál porcukorral szórjuk meg, majd tegyük félre.
2. Lépés
Keverjük össze a tojást, az olajat és a cukrot egy habverő vagy robotgép segítségével, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot sorjába.
3. Lépés
Minden egyes muffin papírt töltsünk meg a háromnegyedéig, majd pottyantsunk a tésztára az eprekből. Süssük 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
4. Lépés
Tegyük félre 5 percig hűlni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
5 501 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
172,1 kcal -
Összes Zsír
7,0 g -
Szénhidrát
24,7 g -
Fehérje
2,8 g