Epres muffin recept

2012-05-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 18 perc
  • Elkészítés: 23 perc

Akkor jó, ha az eper jó! :) Készítsünk egy kis tavaszi csemegét a családnak!

Ezeket szerezd be:

  • 80 dkg friss eper
  • 2/3 csésze cukor
  • 1/3 csésze növényi olaj
  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 dl tej

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Helyezzük a muffin papírokat a tepsibe, vagy a muffin-sütőbe. Tisztítsuk meg az epreket, vegyük ki a zöld szárukat és vágjuk őket negyedekbe. Egy evőkanál porcukorral szórjuk meg, majd tegyük félre.

2. Lépés

Keverjük össze a tojást, az olajat és a cukrot egy habverő vagy robotgép segítségével, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot sorjába.

3. Lépés

Minden egyes muffin papírt töltsünk meg a háromnegyedéig, majd pottyantsunk a tésztára az eprekből. Süssük 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Tegyük félre 5 percig hűlni. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 373 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-túrós diétás muffin

  • Kókuszos-meggyes muffin

  • Ribizlis-mákos bögrés süti

  • Fahéjas-diós muffin recept

  • Csokoládés-málnás muffin

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    172,1 kcal
  • Összes Zsír

    7,0 g
  • Szénhidrát

    24,7 g
  • Fehérje

    2,8 g