Fokhagymás csirkemell
2015-03-19- Típus: Fűszeres hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Kb. 30 perces ebédötlet sietős napokra. Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, vagy éppen egy finom salátával.
Ezeket szerezd be:
- 1 egész csirkemell
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kakukkfű
- rozmaring
- őrölt fehér bors
- 0.5 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
1. Lépés
A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, majd sózzuk be. A friss fűszernövényeket, és a megtisztított fokhagymát vágjuk fel apróra. Szárított fűszereket is használhatunk, azt majd sütéskor morzsoljuk rá a csirkemellre.
2. Lépés
Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát.
3. Lépés
Pár pillanat múlva, adjuk hozzá az előzőleg besózott csirkemell darabokat, majd süssük fehéredésig. Közben többször fordítsuk át a húsdarabokat.
4. Lépés
Amikor a hús már kifehéredett, szórjuk meg ízlés szerint a fűszernövényekkel, az őrölt borssal, és keverjük össze. Ezután öntsük fel a borral, és kb. 10 percig pároljuk hogy a szaft besűrűsödjön.
5. Lépés
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a húshoz. Én rizst készítettem, de pl. krumplit is süthetünk hozzá.
6. Lépés
Tálaláskor tegyük a csirkemell darabokat tányérra, majd locsoljuk meg a szafttal. Köretként kínálhatunk mellé rizst, sült krumplit, vagy ízlés szerint salátát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 910 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
321 kcal -
Zsír
17.7g -
Szénhidrát
3.2g -
Fehérje
33.6g -
Só
88mg -
Cukor
0g