Fokhagymás csirkemell

2015-03-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Kb. 30 perces ebédötlet sietős napokra. Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, vagy éppen egy finom salátával.

Ezeket szerezd be:

  • 1 egész csirkemell
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt fehér bors
  • 0.5 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj

1. Lépés

A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, majd sózzuk be. A friss fűszernövényeket, és a megtisztított fokhagymát vágjuk fel apróra. Szárított fűszereket is használhatunk, azt majd sütéskor morzsoljuk rá a csirkemellre.

2. Lépés

Egy wokban (v. serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát.

3. Lépés

Pár pillanat múlva, adjuk hozzá az előzőleg besózott csirkemell darabokat, majd süssük fehéredésig. Közben többször fordítsuk át a húsdarabokat.

4. Lépés

Amikor a hús már kifehéredett, szórjuk meg ízlés szerint a fűszernövényekkel, az őrölt borssal, és keverjük össze. Ezután öntsük fel a borral, és kb. 10 percig pároljuk hogy a szaft besűrűsödjön.

5. Lépés

Közben készítsünk ízlés szerint köretet a húshoz. Én rizst készítettem, de pl. krumplit is süthetünk hozzá.

6. Lépés

Tálaláskor tegyük a csirkemell darabokat tányérra, majd locsoljuk meg a szafttal. Köretként kínálhatunk mellé rizst, sült krumplit, vagy ízlés szerint salátát.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 910 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Indiai csirke kurkumás rizzsel és párolt zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    321 kcal
  • Zsír

    17.7g
  • Szénhidrát

    3.2g
  • Fehérje

    33.6g
  • 88mg
  • Cukor

    0g