Egyszerű vaníliás piskóta
2012-11-22- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ennél a receptél nincs is egyszerűbb és gyorsan variálható. Megtölthető nutellával, lekvárral, bármilyen vajas krémmel egyaránt.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás, sárgája és fehérje rész külön
- 120g porcukor
- 1/4 teáskanál vanília kivonat
- 110g sima liszt
- 70g olvasztott vaj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Egy kézi mixerrel keverjük a tojássárgákat simára. Hozzáadunk 20 g cukrot és a vaníliát, keverjük el jól.
2. lépés
Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, majd keverjük hozzá a maradék 100 g cukrot, és habverővel dolgozzuk addig, amíg meg nem áll a tálban. Lágyan keverjük egybe a tojásfehérjés habot és a tojássárgájás krémet.
3. lépés
Szitáljuk a tálba a lisztet, majd jöhet bele az olvasztott vaj. Vajazzuk ki a tepsinket, majd tegyünk bele sütőpapírt és azt is kenjük be vajjal. Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 30 percig. Ha kész, várjuk meg, míg a lap kihűl, csak akkor vágjuk két- vagy három részbe.
Töltsük meg a kívánt krémmel.
Értékelések
(4.1 / 5)
11 személy értékelt
17 543 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
18.8g -
Szénhidrát
51.4g -
Fehérje
8.5g