Egyszerű vaníliás piskóta

2012-11-22
Egyszerű vaníliás piskóta
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ennél a receptél nincs is egyszerűbb és gyorsan variálható. Megtölthető nutellával, lekvárral, bármilyen vajas krémmel egyaránt.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás, sárgája és fehérje rész külön
  • 120g porcukor
  • 1/4 teáskanál vanília kivonat
  • 110g sima liszt
  • 70g olvasztott vaj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Egy kézi mixerrel keverjük a tojássárgákat simára. Hozzáadunk 20 g cukrot és a vaníliát, keverjük el jól.

2. lépés

Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, majd keverjük hozzá a maradék 100 g cukrot, és habverővel dolgozzuk addig, amíg meg nem áll a tálban. Lágyan keverjük egybe a tojásfehérjés habot és a tojássárgájás krémet.

3. lépés

Szitáljuk a tálba a lisztet, majd jöhet bele az olvasztott vaj. Vajazzuk ki a tepsinket, majd tegyünk bele sütőpapírt és azt is kenjük be vajjal. Öntsük a tésztát a formába, majd süssük 30 percig. Ha kész, várjuk meg, míg a lap kihűl, csak akkor vágjuk két- vagy három részbe.

Töltsük meg a kívánt krémmel.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,920 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Epres-kakaós piskóta

    Epres-fahéjas piskóta

  • Almás szelet

    Almás szelet

  • Drazsé szelet

    Drazsé szelet

  • Mákos-meggyes piskóta_2

    Mákos-meggyes piskóta

  • Almás piskóta

    Almás piskóta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    405 kcal
  • Zsír

    18.8g
  • Szénhidrát

    51.4g
  • Fehérje

    8.5g