Édes pogácsa
2014-03-28- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Az egyik kedvenc húsvéti receptem következzék, egy egyszerű édes pogácsa recept. Fogyasszuk vajjal, lekvárral megkenve.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg puha margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 4 evőkanál vaníliás cukor
- A kenéshez:
- 1 evőkanál tej
- 1 tojássárgája
1. Lépés
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a fűszereket és a sót. Párszor átkavarjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
2. Lépés
A margarint kis kockákra vágjuk. A tojással, a tejföllel elkeverjük a lisztes keveréket, és az egészet jól összedolgozzuk, megdögönyözzük.
3. Lépés
Lisztezett nyújtódeszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaformával kiszaggatjuk (de egyébként használhatunk más formákat is).
4. Lépés
A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 322 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
409 kcal -
Zsír
19.5g -
Szénhidrát
51.6g -
Fehérje
7.3g -
Koleszterin
77mg -
Cukor
12.4g