Édes pogácsa

2014-03-28
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Az egyik kedvenc húsvéti receptem következzék, egy egyszerű édes pogácsa recept. Fogyasszuk vajjal, lekvárral megkenve.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 10 dkg puha margarin
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál vaníliás cukor
  • A kenéshez:
  • 1 evőkanál tej
  • 1 tojássárgája

1. Lépés

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a fűszereket és a sót. Párszor átkavarjuk, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját.

2. Lépés

A margarint kis kockákra vágjuk. A tojással, a tejföllel elkeverjük a lisztes keveréket, és az egészet jól összedolgozzuk, megdögönyözzük.

3. Lépés

Lisztezett nyújtódeszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és  pogácsaformával kiszaggatjuk (de egyébként használhatunk más formákat is).

4. Lépés

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. 180 fokon kb. 20 perc alatt kisütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,818 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

  • Sajtos-sonkás pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    409 kcal
  • Zsír

    19.5g
  • Szénhidrát

    51.6g
  • Fehérje

    7.3g
  • Koleszterin

    77mg
  • Cukor

    12.4g