Csodapalacsinta recept

2013-10-28
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Kollégámmal fedeztük föl a receptjét, nagyon megtetszett, elkészítettem, így sikerült!

Ezeket szerezd be:

  • 15 db vékony palacsinta
  • 1 cs vanilia pudingpor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 főzet kávé (4 személyre)
  • 1 db rumaroma
  • 7 evőkanál cukor
  • fahéj
  • 1 liter tej
  • cukrozott kakaópor
  • 1 cs cukrozott babapiskóta

1. lépés

A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.

2. lépés

Megfőzzük a vanília pudingot: vanília pudingpor, 3 evk cukor, fél liter tej. Langyosan a piskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük. Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.

3. lépés

Megfőzzük a csoki pudingot is: csoki pudingpor, 3 ek cukor, fél liter tej. Langyosan a palacsintákra kenjük. A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csoki puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük. Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!

 

Mesy vagyok,és szeretek új recepteket kipróbálni:)

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

6 534 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Nutellás-mézes palacsinta

  • Ananászos és banános palacsinta

  • Fahéjas palacsinta mogyoróvajjal, banánnal és eperrel

  • Túrós-tejfölös palacsinta mazsolával és narancshéjjal

  • Zabpelyhes palacsinta karamellizált almával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    697 kcal
  • Zsír

    17.9g
  • Szénhidrát

    117.2g
  • Fehérje

    16.1g