Csodapalacsinta recept
2013-10-28- Típus: Palacsinta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Kollégámmal fedeztük föl a receptjét, nagyon megtetszett, elkészítettem, így sikerült!
Ezeket szerezd be:
- 15 db vékony palacsinta
- 1 cs vanilia pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 főzet kávé (4 személyre)
- 1 db rumaroma
- 7 evőkanál cukor
- fahéj
- 1 liter tej
- cukrozott kakaópor
- 1 cs cukrozott babapiskóta
1. lépés
A palacsintákat kisütjük. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban(ne áztassuk el). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.
2. lépés
Megfőzzük a vanília pudingot: vanília pudingpor, 3 evk cukor, fél liter tej. Langyosan a piskótára kenjük, majd a palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük. Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.
3. lépés
Megfőzzük a csoki pudingot is: csoki pudingpor, 3 ek cukor, fél liter tej. Langyosan a palacsintákra kenjük. A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csoki puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal. A puncs pudingot felfőzzük a meggylében 1 evőkanál cukorral, és a meggyekre öntjük. Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
6 616 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
697 kcal -
Zsír
17.9g -
Szénhidrát
117.2g -
Fehérje
16.1g