Császármorzsa recept

2012-05-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A császármorzsa egy még az osztrák-magyar monarchiából származó édesség, ami palacsinta tésztából készül. Ezt az alapreceptet bátran készíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral vagy szörppel kiegészítve.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg mazsola
  • olaj

1. Lépés

A lisztet és a tejet keverjük össze, majd a tejben teljesen dolgozzuk el a lisztet, hogy ne maradjon csomós benne. Öntsük hozzá a tojás sárgát, a cukor felét és az olvasztott vajat.

2. Lépés

Megsózzuk és citromhéjat is keverünk a tésztába. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük és hozzáadjuk a tésztához. A tésztát egy  vajjal kikent serpenyőbe öntjük és elkezdjük megsütni.

3. Lépés

Mikor aranybarna lesz, akkor egy fakanál segítségével elkezdjük morzsákra szaggatni. Levesszük a tűzről és belekeverjük a mazsolát.

Lekvárral vagy darabolt gyümölcsökkel tálaljuk.

Fogás: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(2.7 / 5)

2.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

6 607 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

  • Reggeli áfonyás smoothie

  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Epres morzsás sütemény

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    596,5 kcal
  • Összes zsír

    18,6 g
  • Szénhidrát

    99,9 g
  • Fehérje

    8,2 g