Citromhabos epertorta
2014-09-23- Típus: Gyümölcstorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 3 perc
- Elkészítés: 45 perc
Én sok epret tettem el a fagyasztómba nyáron, azért ilyenkor is élvezhetem a finom gyümölcsöket.
Ezeket szerezd be:
- 2 kis csomag babapiskóta
- 4 deci tejföl
- 4 deci habtejszín
- 6-7 deka cukor
- 20 deka eper
- 2 citrom leve és reszelt héja
- 1 tábla étcsokoládé
1. lépés
Egy kapcsos tortaformába besorakoztatom a babapiskótát. A tejfölt a porcukorral és a felvert tejszínhabbal, valamint a citrommal összekeverem.
2. lépés
A lerakott babapiskóta tetejére teszem a krém felét, erre ismét babapiskótát teszem, és a maradék krémet a tetejére simítom.
3. lépés
4-5 órát a hűtőbe teszem, amíg a piskóta megpuhul. Ekkor a kapcsos formát leveszem és díszítem tetszés szerint.
Az oldalát olvasztott csokoládéval folyattam le, a tetejére eper és citromfű került.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 821 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
389 kcal -
Zsír
27.1g -
Koleszterin
143mg -
Szénhidrát
32.8g -
Cukor
9.5g -
Fehérje
5.9g