Citromhabos epertorta

2014-09-23
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 3 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Én sok epret tettem el a fagyasztómba nyáron, azért ilyenkor is élvezhetem a finom gyümölcsöket.

Ezeket szerezd be:

  • 2 kis csomag babapiskóta
  • 4 deci tejföl
  • 4 deci habtejszín
  • 6-7 deka cukor
  • 20 deka eper
  • 2 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tábla étcsokoládé

1. lépés

Egy kapcsos tortaformába besorakoztatom a babapiskótát. A tejfölt a porcukorral és a felvert tejszínhabbal, valamint a citrommal összekeverem.

2. lépés

A lerakott babapiskóta tetejére teszem a krém felét, erre ismét babapiskótát teszem, és a maradék krémet a tetejére simítom.

3. lépés

4-5 órát a hűtőbe teszem, amíg a piskóta megpuhul. Ekkor a kapcsos formát leveszem és díszítem tetszés szerint.
Az oldalát olvasztott csokoládéval folyattam le, a tetejére eper és citromfű került.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 578 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Erdei gyümölcsös-tejszínes csokitorta

  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    389 kcal
  • Zsír

    27.1g
  • Koleszterin

    143mg
  • Szénhidrát

    32.8g
  • Cukor

    9.5g
  • Fehérje

    5.9g