Cigánypecsenye recept
2012-10-06- Típus: Cigánypecsenye receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ha jó tartalmas ebédet szeretnék a családnak, akkor ezzel az étellel garantáltan jól laknak, úgy hogy mind a tíz ujjukat megnyalják utána.
Ezeket szerezd be:
- 8 szelet sertéstarja
- 5 szelet szalonna
- Páchoz:
- 6 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1,5 evőkanál mustár
- 1 kk chili
- 1 evőkanál olaj
- 1 kk bors és só
- 1 evőkanál majoranna
1. lépés
A pác hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában, majd a húsok mindkét oldalát jól megkenjük vele. Ne sajnáljuk! A szalonnákat fél centinként vagdossuk be, majd süssük ki őket.
2. lépés
Mikor a szalonnák megsültek, a kisült zsírban megsütjük a hússzeleteket, mindkét oldalát, ha kell pótoljuk a páclevet. Mikor megsültek, rendezzük tányérra és tálaljuk a pecsenyét steak burgonyával.
fotó: glamor-mag
Értékelések
(4 / 5)
6 személy értékelt
16 754 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
432 kcal -
Zsr
20,6 g -
Szénhidrát
4 g -
Fehérje
54,8 g