Cigánypecsenye recept

2012-10-06
Cigánypecsenye
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ha jó tartalmas ebédet szeretnék a családnak, akkor ezzel az étellel garantáltan jól laknak, úgy hogy mind a tíz ujjukat megnyalják utána.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szelet sertéstarja
  • 5 szelet szalonna
  • Páchoz:
  • 6 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 1 kk chili
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kk bors és só
  • 1 evőkanál majoranna

1. lépés

A pác hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában, majd a húsok mindkét oldalát jól megkenjük vele. Ne sajnáljuk! A szalonnákat fél centinként vagdossuk be, majd süssük ki őket.

2. lépés

Mikor a szalonnák megsültek, a kisült zsírban megsütjük a hússzeleteket, mindkét oldalát, ha kell pótoljuk a páclevet. Mikor megsültek, rendezzük tányérra és tálaljuk a pecsenyét steak burgonyával.

 

fotó: glamor-mag

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4,289 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    432 kcal
  • Zsr

    20,6 g
  • Szénhidrát

    4 g
  • Fehérje

    54,8 g

Kommentek

  • Jozsi Karacsony

    fincsi lehet