Cappuccino szelet

2013-01-28
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő finomság kávé és cappucino kedvelőknek kötelező! Én is imádom!

Köszönjük a receptet Kismagnak!

Ezeket szerezd be:

  • Tésztához:
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál kávé
  • Krémhez:
  • 250g margarin
  • 250 g porcukor
  • 500 ml tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál instant cappuccino por
  • 150g tortabevonó

1. lépés

A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.

2. lépés

A krémhez 5 dl tejben megfőzzük a pudingport. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, kikeverjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a kávét, a másik felébe pedig a cappuccino port keverjük.

3. lépés

Először a cappuccinós krémet kenjük a piskóta tetejére, majd a kávés krém kerül a cappuccinós krémre. A tetejét csokimázzal bevonjuk.

 

Tipp: Készíthetünk magasabb piskótát és a krémet a két piskóta közé kenhetjük. A tetejére kenhetjük a kávés krémet, aminek a tetejét nem feltétlen kell csokival bevonnunk, megszórhatjuk kakaóporral, fahéjjal is.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 105 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Diétás tejszelet

  • Stollwerck szelet

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Diós habos szelet