Cappuccino szelet
2013-01-28- Típus: Krémes sütemények, Piskóták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
A következő finomság kávé és cappucino kedvelőknek kötelező! Én is imádom!
Köszönjük a receptet Kismagnak!
Ezeket szerezd be:
- Tésztához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál kávé
- Krémhez:
- 250g margarin
- 250 g porcukor
- 500 ml tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál instant kávé
- 2 evőkanál instant cappuccino por
- 150g tortabevonó
1. lépés
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.
2. lépés
A krémhez 5 dl tejben megfőzzük a pudingport. Amikor a puding kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, kikeverjük, majd kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a kávét, a másik felébe pedig a cappuccino port keverjük.
3. lépés
Először a cappuccinós krémet kenjük a piskóta tetejére, majd a kávés krém kerül a cappuccinós krémre. A tetejét csokimázzal bevonjuk.
Tipp: Készíthetünk magasabb piskótát és a krémet a két piskóta közé kenhetjük. A tetejére kenhetjük a kávés krémet, aminek a tetejét nem feltétlen kell csokival bevonnunk, megszórhatjuk kakaóporral, fahéjjal is.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
7 132 megtekintés