Burgonyás túrótorta
2014-08-12- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ne csodálkozzunk, mikor ezt a receptet látjuk, mert tényleg jól olvastuk. A következő torta burgonyával készül! :) Mint a répatorta esetében, itt sem kell furcsa ízekre számítani.
Ezeket szerezd be:
- 2 tojás
- 250 g főtt burgonya
- 250 g túró
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 150 g liszt
- kevés tej
1. Lépés
A tojásokat a cukorral, a vaníliával, fahéjjal, a citromhéjjal és egy kis citromlével habosra keverjük. A főtt burgonyát krumplinyomóval vagy villával összetörjük és összekeverjük laza mozdulatokkal a tojásos keverékkel.
2. Lépés
A túrót villával átnyomkodjuk, majd hozzádolgozzuk a burgonyás-tojásos keverékhez. Jöhet hozzá a sütőporral elszitált liszt. Annyi tejet töltsünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
3. Lépés
A tésztát kivajazott formába kanalazzuk, és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral, reszelt citromhéjjal leszórjuk.
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
5 332 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
279 kcal -
Zsír
2.6g -
Szénhidrát
54.7g -
Fehérje
11g -
Koleszterin
58mg -
Cukor
26.3g