Burgonyás túrótorta

2014-08-12
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ne csodálkozzunk, mikor ezt a receptet látjuk, mert tényleg jól olvastuk. A következő torta burgonyával készül! :) Mint a répatorta esetében, itt sem kell furcsa ízekre számítani.

Ezeket szerezd be:

  • 2 tojás
  • 250 g főtt burgonya
  • 250 g túró
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g liszt
  • kevés tej

1. Lépés

A tojásokat a cukorral, a vaníliával, fahéjjal, a citromhéjjal és egy kis citromlével habosra keverjük. A főtt burgonyát krumplinyomóval vagy villával összetörjük és összekeverjük laza mozdulatokkal a tojásos keverékkel.

2. Lépés

A túrót villával átnyomkodjuk, majd hozzádolgozzuk a burgonyás-tojásos keverékhez. Jöhet hozzá a sütőporral elszitált liszt. Annyi tejet töltsünk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.

3. Lépés

A tésztát kivajazott formába kanalazzuk, és 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral, reszelt citromhéjjal leszórjuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 332 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szamóca-túrótorta sütés nélkül

  • Áfonyás túrótorta

  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Orosz túrótorta

  • Túrótorta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    279 kcal
  • Zsír

    2.6g
  • Szénhidrát

    54.7g
  • Fehérje

    11g
  • Koleszterin

    58mg
  • Cukor

    26.3g