Barackos fehércsokis süti
2012-04-03- Típus: Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Barack terem a fán és még fehér csoki is van otthon, akkor ez a megfelelő recept.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 3-4 nagy barack vagy barackbefőtt
- ½ csésze búzadara
- 1 tábla fehér csoki
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy robotgéppel keverjük fel az olvasztott vajat és a cukrot, valamint a vaníliás cukrot, hogy habos állagú legyen. Ez kb. 2 perc, majd adjuk hozzá a tojásokat. A keverékhez öntsük a tejet és a tejszínt. A keverékhez szépen lassan szórjuk hozzá a lisztet és a búzadarát. Egy kicsit hagyjuk állni.
2. Amíg a búzadara megszívja magát kicsit tejjel, szeleteljük fel a friss vagy a befőtt barackokat kis kockákra, a fehér csokit pedig törjük egészen apróra.
3. Egy tepsit vajazzunk és lisztezzünk, majd öntsük bele a tésztánkat. A tészta tetejére szórjuk a barackot és fehér csokit.
4. Süssük a süteményt 180 C-on 20-30 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje. Tálalás előtt hagyjuk állni, mert így lehet majd rendesen szeletelni. Porcukorral szórjuk a tetejét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 663 megtekintés