Baconbe csavart sertés
2012-04-09- Típus: Göngyölt hús receptek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 2:10 p
Ezeket szerezd be:
- 1 kg sertéskaraj
- 10 szelet baconszalonna
- 1,2 dl olívaolaj
- 2 ek frissen vágott zsálya
- 2 ek kakukkfű
- 2 ek rozmaring
- 2 ek oregano
- só, bors
Elkészítés
1. Az olívaolajat, a fűszereket az ízlés szerint sót és borsot egy villával vagy mixerrel feldolgozzuk. A karajt egy kötözőzsinórral kis hurkára tekerjük és jól megcsomózzuk. A karajt jól belemártogatjuk a pácban, hogy rendesen minden oldalát érje, majd 1-2 órára vagy akár egy egész éjszakára pácolódni hagyjuk a lében.
2. Mikor kész, elővesszük, a sütőt 180-200 °C-ra melegítjük elő és egy olívaolajjal megkent serpenyőbe fektetjük a karajt. A tetejét megszórjuk borssal és sóval, majd a bacon szeletekbe csavarjuk. Sütőbe tesszük és kb. 1-,5 óra alatt készre sütjük.
A húst egy nagy, dekoratív tálba tesszük, vagy szeletekre vágva, tört krumplival tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 350 megtekintés