Baconbe csavart sertés

2012-04-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 2:10 p

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 10 szelet baconszalonna
  • 1,2 dl olívaolaj
  • 2 ek frissen vágott zsálya
  • 2 ek kakukkfű
  • 2 ek rozmaring
  • 2 ek oregano
  • só, bors

Elkészítés

1. Az olívaolajat, a fűszereket az ízlés szerint sót és borsot egy villával vagy mixerrel feldolgozzuk. A karajt egy kötözőzsinórral kis hurkára tekerjük és jól megcsomózzuk. A karajt jól belemártogatjuk a pácban, hogy rendesen minden oldalát érje, majd 1-2 órára vagy akár egy egész éjszakára pácolódni hagyjuk a lében.

2. Mikor kész, elővesszük, a sütőt 180-200 °C-ra melegítjük elő és egy olívaolajjal megkent serpenyőbe fektetjük a karajt. A tetejét megszórjuk borssal és sóval, majd a bacon szeletekbe csavarjuk. Sütőbe tesszük és kb. 1-,5 óra alatt készre sütjük.

A húst egy nagy, dekoratív tálba tesszük, vagy szeletekre vágva, tört krumplival tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 508 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell Marcsitól

  • Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

  • Sonkával-sajttal-paprikával töltött és baconba tekert csirkemell

  • Baconba tekert csirkemáj hagymás krumplipürével

  • Sajtos sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással