Aranygaluska eperrel

2015-05-14
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az aranygaluska a család nagy kedvence. Most egy kis eperrel turbózzuk fel, ha már szezonja van. :)

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka liszt
  • 5 deka olvasztott margarin
  • 3 deka élesztő
  • 2,5 deci langyos tej
  • kevés só
  • 3 tojássárgája
  • 5 deka cukor
  • A tetejére:
  • darált dió
  • cukor
  • A krémhez:
  • 1csg vaníliás puding
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 deci tej

1. Lépés

Az élesztőt egy deci langyos tejjel egy kis kanál cukorral felfuttatom.
A tojások sárgáját a maradék cukorral felverem, amíg a cukor el nem olvad. A lisztet a dagasztóedénybe teszem, kicsit megsózom.

2. Lépés

Hozzáadom a megkelt élesztőt, a kikevert tojásokat, a tejet és végül az olvasztott margarint. Géppel kb 10 perc alatt kidolgozom a tésztát, majd letakarom és fél óra alatt duplájára kelesztem.

3. Lépés

A darált diót a cukorral összekeverem. Amikor a tészta megkelt, gyúródeszkára kiborítom és kicsit átgyúrom, majd letakarom és ismét kb 10 percig kelesztem.

4. Lépés

Kinyújtom a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapiros tepsibe szorosan egymásmellé rakom.
Tojással lekenem és a darált, cukrozott dióval jól megszórom.

5. Lépés

Erre ismét tészta korongok jönnek és ismét diót szórok rá. Egy kicsit kelesztem a tepsiben mielőtt a sütőbe tenném.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

6. Lépés

A krém készítése:
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, csak most kicsit több tejjel, hogy ne legyen sűrű a vaníliakrém.
Miután a galuska megsült a vaníliakrémmel leöntve, eperrel díszítve tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 259 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Aranygaluska

  • Aranygaluska recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1,005 kcal
  • Zsír

    31.2g
  • Szénhidrát

    158.7g
  • Fehérje

    26g
  • Koleszterin

    163mg
  • Cukor

    57.8g