Rebarbarás limonádé
2013-09-14- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 10 perc
Még mindig tart a meleg, ezért kikísérleteztem egy finom limonádét, amit ezúttal rebarbarával dobtam fel.
Ezeket szerezd be:
- 400g rebarbara
- 500ml víz
- 100g méz
- 1 citrom vagy lime
- egy kis fahéj
- néhány szem eper
- jégkocka
1. Lépés
Mossuk meg a rebarbarát és vágjuk darabokra. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a forró vizet, tegyük bele a citromhéjat, a fahéjat és mézet.
2. Lépés
Főzzük rövid ideig, majd tegyük bele a rebarbarát és újra forraljuk fel. A folyadékot utána szűrjük át egy szitán, hagyjuk kihűlni. Szolgáljuk lehűtve jégkockával, citrom vagy lime szelettel.
Értékelések
(4 / 5)
6 személy értékelt
6 988 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
105 kcal -
Zsír
0.3g -
Szénhidrát
27.6g -
Fehérje
1.2g