Rebarbarás limonádé

2013-09-14
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Még mindig tart a meleg, ezért kikísérleteztem egy finom limonádét, amit ezúttal rebarbarával dobtam fel.

Ezeket szerezd be:

  • 400g rebarbara
  • 500ml víz
  • 100g méz
  • 1 citrom vagy lime
  • egy kis fahéj
  • néhány szem eper
  • jégkocka

1. Lépés

Mossuk meg a rebarbarát és vágjuk darabokra. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a forró vizet, tegyük bele a citromhéjat, a fahéjat és mézet.

2. Lépés

Főzzük rövid ideig, majd tegyük bele a rebarbarát és újra forraljuk fel. A folyadékot utána szűrjük át egy szitán, hagyjuk kihűlni. Szolgáljuk lehűtve jégkockával, citrom vagy lime szelettel.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

6 988 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egres és menta limonádé

  • Rózsaszín limonádé

  • Csupa citrus limonádé

  • Kékszőlőlés limonádé

  • Grenadine-os limonádé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    105 kcal
  • Zsír

    0.3g
  • Szénhidrát

    27.6g
  • Fehérje

    1.2g